Oldal kiválasztása

Digitális nyomtatás

TERVEZÉS ÉS KIVITELEZÉS

 

Digitális nyomtatás

TERVEZÉS ÉS KIVITELEZÉS

 

Nyomtatási segédlet

Fájlformátumok amiket fogadunk:
PDF (ezt helyezzük első sorba)
CorelDraw (X6-ig, legörbézve a betűtípus)
Photoshop
Különböző képfájlok (jpg, tiff, png, …)
Indesign
Illustrator
Anyagokat pendrive-on, külső vincseszteren, esetleg DVD-n, CD-n fogadunk el! Nem fogadjuk el a különböző MP játszókat, telefonokat és mindazt ami a listán kívül van. Természetesen e-mail-en való fájlküldést fogadunk!
Nagyon sok esetben kapunk nem megfelelően előkészített anyagokat ami miatt újra kell szerkesztenie a megrendelőnek a kreatívját. Hogy ennek az esélyét csökkentsük íme egy kis rajz amiben feltüntettük a legalapvetőbb nyomdai szabályokat. A rajz a legnagyobb papírméretünkre készült azaz 330×483 mm-es lapméretre. Másik fő papírformátumunk az SRA3-as papír minek mérete 320×450 mm. Itt is ugyanazok a szabályok érvényesek! Vágójelet ne felejtsd el rátenni!

 

Egy gyors példa:
Szeretnél egy A3-as plakátot. Megszerkeszted, de nem A3-as méretben (297×420 mm) hanem nagyobbra veszed a szélességét és a magasságát is 6-6 mm-el! Ezek után a munkafelületed így alakul 303×426 mm. Ez nem azt jelenti, hogy ekkora felületre dolgozhatsz azaz részben. Kifejtem: szöveget, tartalmat például nem teszel ki a lap szélére hanem betartod a tükörméretet! Ez mi is? A vágott méretből (297×420 mm) még visszaszámolsz körben mondjuk 15 mm-t vagy ahogy ízléses. és ezen a határon kívül már nem teszel tartalmi információt! Kivétel ha a dizájn úgy követeli meg, hogy annak a szövegnek ki kell lógnia! Szemléltetném egy ábrával:
Még egy fontos dolog! A nyomtatónk A3-as “klikket” számol. Ez annyit tesz, hogy hiába A4-es csak a nyomtatni való anyagod akkor is A3-as árat fogunk felszámolni! Ezért célszerű ha A4-es vagy kisebb anyagod van többet felpakolni egy ívre, hogy gazdaságosan jöjjél ki! Példával szemléltetném:

A színbeállításokról egy pár szót…
Mivel digitális nyomda vagyunk így a hozott anyagnak nem kell feltétlenül CMYK-ban lennie hanem elegendő az RGB színmód is. Persze aki ragaszkodik a CMYK-hoz természetesen abban is hozhatja.
A hozott anyag nem megfelelő színbeállításaira felelősséget nem tudunk vállalni. Amennyiben ofszetes munkáról van szó úgy mindenképp CMYK anyagot fogadunk el 300 dpi felbontással és legalább 3 mm kifutóval! A gépeinken a programok Fogra39 ICC profilra vannak állítva.
A kifutóra mindig ügyelj, hogy legyen rajta! Nagyon fontos ha szép munkát szeretnénk!

Szeretne többet megtudni lépjen velünk kapcsolatba!

árajánlat kérés